Çocuklarda anestezi yöntemleri ve uygulama alanları nelerdir?Özel Ümit Hastanesi Oluşturuldu: 2016-12-15 13:35:09

Çocuklarda anestezi yöntemleri ve uygulama alanları nelerdir?

​Erişkinlere uygulanan anestezi, benzer şekilde çocuklara da uygulanmaktadır. Anestezi olmadan hiçbir cerrahi girişim gerçekleştirilemez.

Çocuklarda anestezi yöntemleri ve uygulama alanları nelerdir?

Anestezi uygulamaları üç farklı yöntemle yapılmaktadır. Genel, bölgesel ve lokal anestezi.Genel anestezi nedir? Narkoz ile aynı anlama mı gelmektedir?Genel anestezi, geçici bilinç kaybı ile birlikte duyu fonksiyonlarının ortadan kalkmasıdır. Ülkemizde bazı insanlar arasında “Genel Anestezi” deyimi yerine “Narkoz” da denilmektedir. Narkoz, anestezi ile eş anlamlı gibi görülüyor olsa da, tam bilinç kaybı olmadan, duyarlılığın ileri derecede ortadan kalkmasıyla oluşan belirgin uyuşma halidir.

Bu yazı Özel Ümit Hastanesi tarafından yazıldı ve 2421 kere izlendi.

İlgili Makaleler