Ümit’li prematüre bebekler için özel programÖzel Ümit Hastanesi Oluşturuldu: 2017-01-03 12:01:34

Ümit’li prematüre bebekler için özel program

​Dünya Prematüre Günü nedeniyle Özel Ümit Hastanesi'nde prematüre doğan bebekler ve aileleri bir araya geldi.

Ümit’li prematüre bebekler için özel program

Dünya Prematüre Günü nedeniyle Özel Ümit Hastanesi'nde prematüre doğan bebekler ve aileleri bir araya geldi. Lidya Garden’de gerçekleşen etkinlikte konuşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şadi İdem prematüre bebeklerin ailelerini tebrik etti.

Ümit’li prematüre bebekler için özel program

Eskişehir’deki ve bölgedeki en önemli yeni doğan bakım ünitelerinden bi...rine sahip olduklarını söyleyen İdem, her geçen gün yenikleri takip ederek eksikleri tamamladıklarını belirtti. İdem, “Hastanemiz 2010 yılında açıldı. Bu 6 yıllık süre içerisinde toplamda yaklaşık 3 bin bebeği yenidoğan ünitemizde takip ettik. Bunlar içerisinde 200’e yakın 1500 gram ve altındaki ağırlıkta bebeğimiz oldu. Erken doğumlarda gözde, beyinde, solunumda bir hasar tehlikesi oluyor. Taburcu olduktan sonra da bu kaygılar olabiliyor. Bunun çok büyük bir gururla söylemek istiyorum ki başarı oranımız çok çok iyi durumda” diye konuştu.

Ümit’li prematüre bebekler için özel program

Prematüre doğumlarda ailelerin çabası ve hastaneyle ortak bir çaba ve uyumlu bir sürecin önemine vurgu yapan İdem, “Bu süreçte gösterdikleri sabırdan dolayı ailelere özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra prematüre doğan bebekler için bir doğum günün pastası kesildi.

Ümit’li prematüre bebekler için özel program

Bu yazı Özel Ümit Hastanesi tarafından yazıldı ve 4662 kere izlendi.