82 yaşındaki hastaya açık kalp ameliyatı yapılarak üç ana damarı değiştirildi.Özel Ümit Hastanesi Oluşturuldu: 2017-06-02 07:40:51

82 yaşındaki hastaya açık kalp ameliyatı yapılarak üç ana damarı değiştirildi.

82 yaşındaki hastaya açık kalp ameliyatı yapılarak üç ana damarı değiştirildi.

Şehri Mumcu isimli 82 yaşındaki hastaya Özel Ümit Hastanesi’nde açık kalp ameliyatı yapılarak üç ana damarı değiştirildi. Özel Ümit Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Selami Doğan tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonda 82 yaşındaki hasta by-pass ameliyatı oldu. Afyonkarahisar’dan gelen ve Özel Ümit Hastanesi’nde ameliyatı yapılan hastanın açık kalp ameliyatı ile üç ana damarı hastanın kalbi durdurulmadan değiştirildi.

“Yaşım ileri diye risk almadılar”
3 yıldır şikayetlerinin olduğunu belirten Mumcu, “Omzumdan sol göğsüme doğru kalp ağrısı oluşuyordu. Bayılma şikayetim vardı. Ve yürüyemiyordum. Afyonkarahisar’da gittiğim üç doktor yaşımdan dolayı ameliyat yapmak istemedi. Risk almak istemediklerini söylediler. Bir tanıdık aracılığıyla Selami Doğan hocanın ismini duydum” dedi.
Özel Ümit’ten başarılı operasyon
Ameliyatın başarılı bir şekilde geçtiğini belirten Doğan ise, “Şehri Hanım ameliyattan sonra aynı gün ayağa kalktı. Şu an ağrısı sızısı yok. Şehri Hanımın sağlığı çok iyi çok hareketli bir bayan. Şu an Şehri Mumcu kendini çok iyi hissediyor yürüyebiliyor” dedi. Doğan, sağlıklı bir yaşam için hareketin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Şehri Mumcu şimdiye kadar tüm oruçlarını tuttuğunu belirterek, Selami Doğan’dan “Oruç tutabilir miyim” diye izin istedi. Doğan ise, “Şehri teyzenin oruç tutmasına izin veriyorum. Ameliyat olduğu için artık daha sağlıklı” yanıtını verdi. 82 yaşındaki Şehri Mumcu, kendisini sağlığına kavuşturan Doğan’a, “Elleri cennete varsın” diye dualar ederek teşekkür etti.

Bu yazı Özel Ümit Hastanesi tarafından yazıldı ve 564 kere izlendi.